Skip to main content

Activiteit

Staalbouwer

Bedrijfsprofiel

In Ocquier, een pittoresk dorpje in de Condroz waar landelijke tradities en plaatselijke stenen huizen naast middeleeuwse geschiedenis staan, besloot smid Roger Poncin in 1943 zijn toekomst te verankeren in de schaduw van een negende-eeuwse kerk.Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog leidde de wederopbouw en rehabilitatie hem naar de eerste stappen in de staalbewerking. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog leidden wederopbouw en rehabilitatie hem naar het eerste begin van staalbewerking.

Zijn hangar ”Le Résistant” zorgde er al snel voor dat de reputatie van kwaliteit en professionalisme van deze man met staalkennis aanklopte bij de grootste bedrijven van dat moment. Ateliers Roger Poncin S.A. concentreerde zich op kwaliteit en respect voor de klant en speelde een actieve rol in een aantal prestigieuze projecten, waaronder staalfabrieken, kerncentrales, stoom-gasturbinecentrales en diverse bruggen. Maar Poncin exporteert ook. Sinds de jaren 1970 laat Poncin S.A. zijn ambities gelden. Als snel gekwalificeerde partner voor het Midden-Oosten, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Egypte drukt Poncin N.V. de stempel van het Belgische metaal op deze verre landen.

In 2017 begint een nieuw leven op de site van Ocquier (voorheen Ateliers Poncin). Op 31 juli 2017, op het hoogtepunt van de zomer, heeft MATIERE SAS Ateliers Roger Poncin & Cie s.a. in Ocquier, België, overgenomen, al 3 generaties lang (1943) specialist in kunstwerken en speciale metalen raamwerken. Het nieuwe bedrijf, Metallic Bridges of Belgium n.v., MBB voor zijn vrienden, is een nieuwe strategische dochteronderneming van MATIERE SAS voor de komende jaren. Met zijn hooggekwalificeerd, ervaren personeel en eersteklas faciliteiten en uitrusting is MBB ideaal gelegen in het hart van Europa, op slechts enkele kilometers van de haven van Antwerpen. Er is een nieuwe Unibridge®-lijn geïnstalleerd om deel te nemen aan de productie van grote exportprojecten. MBB beschikt over eigen verkoopteams via dochteronderneming Poncinlux en is aanwezig op de Belgische, Nederlandse, Luxemburgse, Franse, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt.

Contact

Brice Girard, Directeur Commercial de MBB/Poncinlux

+352 691 890 966
  • Grand Rue, 76 à 4560 Ocquier
  • T: +32-86-34 41 08

Verbonden met